Вести

Угледни час "Сваког дана здрава храна"

Дана 27. 12. 2018. године,  учитељица Снежана Поповић одржала је угледни час (пројектну наставу) у одељењу II-2 под називом „Сваког дана здрава храна“ са почетком у 13 сати. Часу су присуствовали: директор Драгослав Павловић, педагог Олга Тошковић, психолог Данијела Рељић, библиотекар Катарина Недељковић и бројни родитељи ученика.

Пројекат је трајао три недеље са тенденцијом да се продужи и на наредно полугодиште. На угледном часу ученици су били подељени у 4 групе: „Житарице“, „Воће“, „Поврће“ и „Млеко“.

Циљ часа је био да деца промене своје нездраве навике у исхрани и почну здравије да се хране, другим речима да доносе оброк од куће и да то не буду пецива и грицкалице. Према статистици коју су урадили ученици уз помоћ учитељице Снежане, врло мали број ученика доручкује код куће пре него што пођу у школу када су преподневна смена. Такође, велики број ученика којима је у школи главни оброк, за тај оброк једу нешто из пекаре или грицкалице. Урадили су истраживање колико које грицкалице садрже масти и дошли до неочекиваних резултата.

План школе

План школе

Пројекти

Друга шанса

Акције

Заштита ученика од насиља
НТЦ радионице

Школски часопис

Часопис ОШ Вук Караџић : Шабац