Вести

Одељење 6/2 на представи "Србија данас и некада"

Дана 26.03.2023. године у Дому пензионера одржана је представа „Србија данас и некада“. Подршка и публика су били и ученици ОШ „Вук Караџић“ из Шапца, одељења 6/2. Чиста дечија срца дају најискренију критику. У овом случају, то су били дланови пуни аплауза. 
 Сценарио за представу је написала Милка Ракић, пензионерка из Шапца, која је дуго година живела у Аустралији и радила као учитељица.  У програму је учествовала и женска певачка група: Душанка, Зорица, Живка, Тонка, Иванка, Рада, Љиља и Милка уз инструменталну пратњу (хармоника) Драгана Бељина и (тапан) Ненада Трипуновића, својом енергијом, талентом и емоцијама, освојили су срца публике и измамили сузе.
Милка Ракић је својим великим талентом и трудом кроз свој текст продрла у суштину и душу српског слушаоца. Чак и да нисте раузмели српски језик, не би остали равнодушни. Она у свом тексту прожима сва ратна збивања: сада и некада. Од вести о садашњим ратовима, тешким и неизвесним ситуацијама у нашој земљи, преко боја на Косову, Светских ратова. Својоим текстом је представила емоције свих српских мајки, сестара, младих удовица. Али, неојбашњива лепота је у осећањима која не можете описати. Зато би ова представа требала да угледа и светлост многих позорница.
Бескпрекорном драматизацијом, публика је вођена из сцене у сцену кроз реч и песму. Иванка је својим гласом и интерпретацијом надмашила оригиналне извођаче песама. Све чалнице певачке групе су биле одевене у народну ношњу и свака од њих се представила публици соло наступом. Није изостао ни сцески покрет. Наравно, представа је завршена колом уз песму „Оро се вије“.

План школе

План школе

Пројекти

Премошћавање дигиталног јаза у Србији за најугроженију децу
Чаробна интеркултурална мрежа пријатељства - Модул 5
Звуци мога краја - пројекат
Партнерство за праведно и квалитетно образовање
Друга шанса

Акције

Заштита ученика од насиља
НТЦ радионице

Школски часопис

Часопис ОШ Вук Караџић : Шабац