Вести

Посета концерту Хора РТС-а у Шабачком позоришту

У суботу 22. 4. 2023. године у Шабачком позоришту, у оквиру прославе Дана града, одржан је концерт Хора РТС-а и оркестра ,,Belezza Serbia“, са солистима Љубицом Вранеш и Драгољубом Бајићем, а оркестром је дириговала Драгана Радаковић. Организатор и покровитељ овог концерта био је град Шабац. Сала је била пуна, стајање није било дозвољено. Са тешком муком смо нашли слободна места, што нам је посведочио квалитет концерта.
Хором је дириговао Хаџи Јаков Милутиновић. Концерт је започео уводним ставовима Литургије – одговорима на антифоне, а затим нежним тоновима духовне музике композиција Оче наш – Чајковског „Гласом мојим ко господу во звах“, Херувимске песме – Стевана Мокрањца, Другог
духовног стиха – Марка Тајчевића. У средишту концерта се нашла композиција „Ноћас нису сјале“ – Станислава Биничког на текст Алексе Шантића, коју је извео женски део хора са веома занимљивом интерпретацијом контра – алта хора (солисте), а све у част шабачког почившег диригента Бранка Ђурковића. На крају концерта смо чули XII Руковет Стевана Мокрањца.
Други део концерта је обиловао аријама из опера „Риголето“, „Кармен“, као и популарним ,,еvergreen" композицијама ,,Love story“, „My Way“. Концерт је завршен песмом „Ово је Србија“.
Ово музичко вече нас је оплеменило, потврдило наше скромне музичке спознаје и отворило нови свет у слушању музике. Препознали смо се у неким композицијама, а то ћете тек видети зашто.
Обавештење о концерту смо добили од наставнице Снежане Ранковић – Ђерић, у чијој пратњи смо посетили концерт. Захваљујемо се мајци – родитељу, Јелени Моравчевић, која је са нама присуствовала концерту.


Извештај су заједно написали: ученици одељења 6/1 Јована Ђекић, Богдан Моравчевић, Алекса
Петровић, Павле Обрадовић и Наталија Максић 8/3

План школе

План школе

Пројекти

Премошћавање дигиталног јаза у Србији за најугроженију децу
Чаробна интеркултурална мрежа пријатељства - Модул 5
Звуци мога краја - пројекат
Партнерство за праведно и квалитетно образовање
Друга шанса

Акције

Заштита ученика од насиља
НТЦ радионице

Школски часопис

Часопис ОШ Вук Караџић : Шабац